«Дитячий простір «Чародім» для відпочинку, розвитку, спілкування та порозуміння» Брав участь

Доданий
07.05.2023
Номер
23
Створення нового освітнього простору в школі та громаді

Проєкт передбачає створення в ЗЗСО № 33 Простору, в якому діти, їхні батьки та вчителі зможуть провести вільний час на самоті або з друзями, поспілкуватися з психологом, подивитися фільм та подискутувати, пограти в ігри, послухати музику-релакс, зняти стрес та напругу.

Автор проєкту
Лариса
Лариса Лебідь
Бюджет
526 465 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
просп. Миру, 207Б, Чернігів

Опис

Команда проєкту

Британ Ірина – учениця 8-б класу, Воробей Ксенія - учениця 7-а класу, Гайдай Дар’я - учениця 8-б класу, Жук Олександр – батько учня 1 класу, Лебідь Лариса – заступник директора з НВР, керівник проекту, Матюша Маргарита - учениця 7-а класу, Піхоцький Юрій - соціальний педагог, координатор проекту, Смик Іван - учень 7-а класу, Шепетун Альона - учениця 8-б класу, Шило Ольга - учениця 8-б класу.

Назва закладу загальної середньої освіти

Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 33 Чернігівської міської ради Чернігівської області

Повний опис Проєкту

Мета Проєкту: забезпечення своєчасного і систематичного надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки усім учасникам освітнього процесу, які цього потребують, формування стресостійкості і життєстійкості учнів та вчителів.
Внаслідок пережитих подій під час війни і діти і вчителя мають психологічні проблеми. Під час навчання діти дуже втомлюються але не мають можливостей відпочити, перезавантажитись.
В нашій школі відсутнє місце, де діти можуть відпочити, подивитись та обговорити фільми, провести дискусії, пограти в настільні ігри, послухати музику для релаксації, взяти участь у тренінгу, зняти стрес і напругу.
Проєкт передбачає: створення безпечного і комфортного простору, де будуть розташовані зручні меблі, відео-аудіо апаратура, місце для спілкування з психологом, розвивальні ігри, книги, об’єкти для зняття стресу (акваріум, лава лампа, бульбашкова панель, манекен для боксу).

Для кого цей Проєкт

Для всіх учасників освітнього процесу школи: учнів всіх вікових категорій, в тому числі учнів з ООП, учителів, батьків.

План заходів з реалізації Проєкту

Підготовка до ремонтних робіт: Закупівля і доставка матеріалів для ремонту; Заміна електричної проводки, системи освітлення, опалення, вікна та дверей. Проведення ремонтних робіт: поклейка шпалер, встановлення підвісної стелі. Закупівля, доставка та встановлення меблів та обладнання. Облаштування Простору. Призначення відповідального з числа учнів, учителів , батьків (за згодою) за роботу Простору. Презентація Простору для учасників освітнього процесу, розміщення інформації на шкільному сайті, в соціальних мережах. Складання графіку роботи Простору.

Очікувані результати

1. Створення та забезпечення функціонування «Дитячого Простору «Чародім» для відпочинку, розвитку, спілкування та порозуміння». 2. Створення атмосфери захищеності та спокою для учнів та вчителів. 3. Зняття психоемоційного напруження в учнів, їх батьків та вчителів. 4. Зниження рівня тривожності для потребуючих . 5. Формування вміння використовувати прийоми подолання стресу та вміння пристосуватися до нових умов життя учасників освітнього процесу